Mam

We zitten samen op de stoel aan het eethoek. Ze wijst naar de boom. Ik weet precies wat ze wil gaan zeggen. De vogels in de boom dat ze ziet zijn de takken die zwiepen. Ik praat met haar mee en bevestig haar woorden.  De koffie dat ik voor haar neer had gezet  vergeet ze helemaal .

‘ mam neem een slokje koffie, anders wordt het koud. ‘Ze knikt maar blijft naar buiten staren.  Ik geef haar een koekje en wijs normaals naar de koffie. ‘ Mam , heb je straks lekker gegeten!’  Ze antwoord maar niet op de gestelde vraag. Ze zegt dat papa nog niet terug is en ik hem moet gaan zoeken. Ik probeer haar ervan te overtuigen dat hij straks wel komt. Ze staat op en maakt de deur open. Ik vraag wat ze gaat doen. ‘Papa ophalen want hij is al lang weg’.  Maar mama…..denk ik dan. Papa is al meer dan 2 jaar dood.  ‘Papa is werken hij maakt overuren. Wacht maar niet op hem. Ga maar lekker vroeg slapen’.

Ik geef een dikke kus en knuffel als de verpleging komt om haar in de nachtkleding te helpen. ‘Ga maar lekker slapen mam ik hou van jou’.

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Weblog. Bookmark de permalink.