Pimp de stoel

De oude zwarte beschadigde bureaustoel zag er niet meer uit. De bekleding was versleten. Het onderstel was nog goed en weggooien is zonde. Ik had dankzij vele mensen, had ik oude kapotte spijkerbroeken gekregen en heb daarmee de stoel bekleed.

Benodigdheden:

  • Schaar
  • Garen
  • Papier
  • Potlood
  • Naaimachine
  • Oude spijkerbroeken
  • Liniaal
  • Nietjes
  • Nietmachine

Werkwijze: Met Ikea tekenpapier een mal gemaakt van de oude stof.  Een mal gemaakt voor een vierkant 14×14. Van de spijkerbroek de broekspijpen eraf geknipt. De mal op de spijkerbroek gelegd en allemaal vierkantjes geknipt. In een rij van 4 aan elkaar gestikt. 4 x herhalen en dan de rijen aan elkaar stikken. Voor de rug en zitvlak aan de voorkant.

De achterkant heb ik de zakken gebruikt om zo opbergruimte te creëren. Eerst ook rijen van 4×4 blokken gemaakt en de zakken extra erop gestikt. Vervolgens op de mallen van vorm van de stoel gebruiken en aan elkaar stikken van de bovenste gedeelte.

De zitgedeelte de onderkant los gemaakt en de strak aangespannen met een nietmachine vast gezet zodat het niet kon verschuiven als je de onderrand weer vast maakt.

Resultaat is zo mooi geworden dat mijn kleinzoon van 8 jaar nu gebruikt en de achterzijde gebruikt voor zijn DS, en computerspulletjes.

Dit bericht is geplaatst in Hobby(naaien). Bookmark de permalink.