Klaar voor vertrek

Mijn moeder is weer klaar om te vertrekken naar de club(dagopvang pg) We noemen het zo omdat het anders overkomt dan de dagopvang. Ik ga dan s’ morgens naar haar toe om haar haren te doen. Schone kleren aan en de medicatie te geven. Ik wacht dan gezellig bij haar tot de bus arriveert. De ene dag heeft ze meer zin om te gaan dan de andere dag en kost het me enige moeite om haar te overtuigen. Als eenmaal de bus er is dan is het alsof ze alles is vergeten en gaat met een stralende lach weer naar de voordeur. Ik ga weer zegt ze dan en vraagt als ik dan straks er ben als ze thuis komt. “Natuurlijk mam, ik ben er”. Als ze terug komt dan heb ik het eten klaar staan, de kopje al onder de Senseo, sigaretje gedraaid, kachel aan en de afwas weer weggewerkt. Als ze eenmaal komt zie je haar weer glunderen en roept ze tegen de chauffeur, “ze is er”. Heerlijk als je dat nog allemaal voor je moeder kan doen.

Dit bericht is geplaatst in Weblog. Bookmark de permalink.