Kerstboom optuigen

Vorige week leek het ons wel leuk om nu samen met onze kleinzoon de kerstboom te gaan zetten. Leeftijd en begrip was er nu voor en weer een deel van ontwikkeling wat kerst in hield. Eigenlijk nog te klein om de hele bijbel op tafel te leggen maar denk dat de helft van de Nederlanders niet eens weten was er achter de kerstgedachten ligt. Denken alleen aan een boom en cadeaus wat ze misschien zullen gaan krijgen.

Ik ben zelf gedoopt katholiek, maar verder zijn we niet gekomen dan een plens water over onze hoofd als baby. Bijbel was dan ook onbekend, dan alleen dat er absoluut niet gevloekt mocht worden in ons huis. Was altijd wel overal nieuwsgierig in en heb jaren op de zondagschool van de Leger des Heils gezeten en zo toch veel over de bijbel geleerd. Maar goed ik dwaal af.

Jessy in de startblokken en het versieren kon beginnen. Een voor een gaf hij de ballen aan opa zodat hij ze in de boom kon hangen. Lampjes waren ook wel een genot voor hem om te bekijken. Omdat het niet allemaal zo vlotjes verliep gaf hij om 9 uur wel aan dat hij erg moe was en graag naar bedje wilde. Opa en oma hebben het snel afgemaakt en de volgende ochtend was het resultaat voor hem verbluffend.

Dit bericht is geplaatst in Weblog. Bookmark de permalink.