Vogelfluisteraar

Nee we praten niet over een dooie mus maar serieus onderwerp. Ben me eens gaan verdiepen in de vogels in ons koud kikkerlandje en zoals je een paardenfluisteraar en babyfluisteraar heb ben ik een echt vogelfluisteraar geworden. Het wordt wat kouder en voor de vogeltjes steeds moeilijker om aan voedsel te komen. Nu valt het nog wel mee, en kunnen ze nog net overleven van wat de zomer heeft overgelaten, maar het wordt schaars. Binnenkort als de vorst toeslaat is het een echte strijd voor de beesten om de winter door te komen dus daarom heb ik eens een goed gedachtegang gesprek in me meditatieoefening met de mus overwogen in me voortuin!! Per toeval komt piet(zo noem ik het vogeltje dan maar even) me tuin in gevlogen en kwam het volgende uit.

In de stad wordt het voor ons te moeilijk om te overleven in de zomer! Katten en andere roofdieren hebben het op ons voorzien dus zijn we wat terug getrokken naar bosranden en veilige plekken. De wintermaanden is het kansloos voor ons daar en trekken wat bebouwde gebieden in voor voedsel, maar de mensen moet ons wel een beetje helpen met extra krachtvoer. Niet teveel gevraagd toch om een bolletje op te hangen of wat brood te strooien, liefst uit de beurt van onze vijanden de katten.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Weblog. Bookmark de permalink.